26.2.21

Αγροτική Οδοποιία Αλιβερίου-Κύμης (600 χιλ. ευρώ) και Αναβάθμιση επέκταση ΒΙΟΚΑ Αλιβερίου (άνω των 3 εκ ευρώ) ομόφωνα από το Δ.Σ. Κύμης Αλιβερίου

 


Ακόμα δυο πολύ  σημαντικά έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου ψηφίστηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης , η αγροτική οδοποιία του Κάμπου Αλιβερίου και της Κύμης προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (άνω των 3. εκ ευρώ) του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου.

 

Για την Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ η βελτίωση-ασφαλτόστρωση αφορά στον Κάμπο Αλιβερίου, περίπου 3,5 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4 μέτρα.

 

Για την Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ αφορά πάνω από τρία χιλιόμετρα με μέσο πλάτος δρόμου τα 4 μέτρα στις κοινότητες Πύργος, Καλλιανοί, Καλημεριάνοι.

 

Για την Αγροτική οδοποιία Αλιβερίου και Κύμης ο Αντιδήμαρχος Έργων Ν Μπαράκος τόνισε ότι ήταν ένα έργο που ο δήμος προσπαθούσε να εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 από παλιά, είχαν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις οι οποίες δεν οφείλονταν στις δικές μας υπηρεσίες ,στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Για την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόταση σε προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών διότι προβλεπόταν ένταξη περιοχών με κάτω από δυο χιλιάδες κατοίκους και έτσι είχε ενταχθεί μόνο ο ΒΙΟΚΑ Αυλωναρίου. Ωστόσο τώρα υπογράφηκε  σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ ώστε η πρόταση χρηματοδότησης να υποβληθεί στο ΕΣΠΑ.